Gyékényesi horgásztó

A Gyékényesi horgásztó vagy másnéven a gyékényesi tó több, mint 340 hektár felületű jó vízminőségű bányató Gyékényes környékén, mely igazi horgászparadicsom.

gyekenyesi-horgaszto

Gyékényesi horgásztó a nagy fogások hazája

Gyékényesi horgásztó a nagy fogások hazája

Gyékényesi horgásztó a nagy fogások hazája

Gyékényesen a kavicsbányászat a XX. század 20-as éveiben kezdődött. Ennek nyomán alakultak ki az említett tavak is. Az ország legtávolabbi pontjairól is a csodáira járnak az évek során létrehozott üdülőövezetnek, mely elsősorban a horgászturimusra épít. A gyékényesi nagy fogásokról legendák keringenek a horgászok között. Gyakran horogra akadtak kapitális példányok is. Szerencsét próbálhat mindenki, aki horgászengedéllyel rendelkezik és vállalkozó szellemű. Nekik ugyanis a helyszínen napijegyet ajánlanak.

Ha szeretne saját stéggel ellátott nyaralóházban pecázni, akkor válasszon minket. Bővebb információ itt >>

Horgászás – napi jegyek-árak, halfajták

A Gyékényesi bányatavak közül a Kotró a maga 220 hektáros területével  a legnagyobb. Kisebb-nagyobb félsziget, sziget, és öböl  egyaránt található ezen a hatalmas területen. Nyaralóházaink ezen tó partján fekszenek. Bővebb információ itt >>

A Gyékenyesi horgásztóban számos halfaj található:

  • süllő,
  • ponty,
  • csuka,
  • amur,
  • fekete sügér,
  • harcsa,
  • keszegfélék,
  • compó, balin.

Gyekenyes adoTámogassa Ön is adója 1%-val egyesületünket
Gyékényes és Vidéke Lokomotív Horgász Egyesület
8852 Zákány, Felszabadulás u. 1.
Adószám: 19962430214

Gyékényes és a vízisport

A vizisportok kedvelői is felfedezték maguknak a tiszta vízü tavakat. Rendszeresen tartanak Gyékényesen búvár bajnokságot, hajómodellezők és motorcsónakok versenyeznek. Egy másik érdekes sport, a triatlon művelői is ezt a szép természeti környezetet választják.

Gyékényes a család minden tagjára gondolt

Akik pihenésre és csendre vágynak különösen ajánljuk ezt a szép vidéket. Gyékényes igazi családközpontú hely – míg a  férfiak pecáznak, addig a család többi tagjának ajánljuk a gyékényesi strandot.

Ajánljuk a kirándulást is. A Dráva partján is lehet sétálni, napozni a bányatavaknál, az őrtilosi Szentmihály-hegyre vagy a zákányi Látó-hegyre túrára indulni.